RAKAN-RAKAN BLOGGER

Wednesday, 12 December 2012

Akibat Gila Kereta

Ni orang yang terlalu fanatik pasal kete. Tapi fanatik yang kreatif.








Read more...

Resepi : Daging Rebus Butter & Kicap


Daging Rebus Butter & Kicap

1 kg daging fillet
1/4 cawan kicap pekat
1/4 cawan kicap cair
1 sb lada hitam
5 ulas bawang putih
1/3 ketul butter
6 cawan air

Cara:

1.Daging dipotong kepada dua atau tiga sahaja dan dibersihkan.
2.Tumbuk lada hitam dan bawang putih.
3.Letak semua kicap, daging, bawang putih dan lada hitam dalam periok.
4.Gaul daging dengan bahan2 tadi dan biarkan dalam 1/2 jam. (marinate)
5.Tambah air dan butter ke dalam periok dan rebus dengan api sederhana hingga daging empuk.
6.Jangan lupa balik2 kan daging supaya mesra semua bahagian.
7.Keluarkan daging dan potong nipis-nipis dan susun dalam pinggan.
8.Jika mahu, pekatkan kuah dengan sedikit bancuhan tepung jagung.
9.Curah kuah atas daging dan sedia untuk dimakan dengan nasi.

Note
: Tak payah bubuh garam,dah masin pun.Kicap tu anggaran saja, guna kicap pekat saja pun sedap juga.

Alternatively, boleh juga masukkan daging yang dihiris tu ke dalam kuah, kacau2 dan hidangkan

SELAMAT MENCUBA

Read more...

Cara-cara Membuat "TEDDY BEAR" Menggunakan Stokin

Ni mak-mak budak yang nak wat "teddy bear" nak bagi pada anak-anak korang boleh wat ikut cara-cara seperti yang ditunjukkan di bawah. kan best klu kita wat sendiri dan bagi pada anak2 kecik. Pasti dia simpan wat bantal busuk.

Ni bahan-bahan dan peralatan yang diperlukan.

Mulakan langkah-langkah membuat teddy bear ikut dalam gambar











Dah siap. Selamat MENCUBA!!!

Read more...

Bangunan Yang Mengeluarkan Muzik Bila Hujan

Yang ni kat Malaysia memang confirm belum ada. Ni bangunan yang mengeluarkan bunyi bila hujan. Tempat ni lokasinya di DRESDEN, GERMANY. Apakata kita wat satu kat Malaysia macam ni. Kita wat bawah tu siap ada CAFE dan atas kita wat bilik HOTEL.



Read more...

Hotel Yang Pelik - Tema Dan Konsep Dari Bahan-Bahan Terbuang

Pernah tak korang lihat hotel di buat dari bahan-bahan pelik? kalau korang tak pernah....ha ni dia korang leh saksikan dan lihat bagaimana hotel-hotel di bina dari bahan-bahan pelik.

1. KUNCI KAD
Hotel ini dibina dengan ditampal menggunakan 200,000 kunci kad keseluruhannya. Ia direka oleh Bryan Berg yang juga mempunyai rekod membina rumah dari kad. Bayangkan semuanya ditampal dengan menggunakan kad termasuk tandas dan seluruh dinding

2. COKLAT 
Yang ni pulak dari coklat. Kerusi dalam bilik tu pun dibuat dari coklat. Tak ketinggalan juga dinding dan kepala katil. Kalau bawak budak atau orang yang suka makan coklat, pasti rompong kerusi dan katil tu dek kerana dimamah!!!! 

3. TANAH LIAT, KAYU DAN KULIT KERANG


4. TIUB AIR

Yang ni lagi best! Diorang wat hotel dari tiub air @ paip konkrit yang biasa kita lihat digunakan untuk wat saluran air. Apa kata pasni kita rembat paip-paip konkrit dari syarikat-syarikat air di Malaysia ni xkira ler SYABAS punya ke SAJ ke atau INDAH WATER leh gak!!!


5. TONG PERAM WAIN ATAU BIR
Woooo yang ini lagi best....dibuat dari bekas tong peram wain atau bir. Kalau korang tido dalam hotel ni pasti mabuk dan merapu je cakap!!!


Pasni harap-harap adalah individu atau syarikat yang berani wat hotel macam ni barulah MALAYSIA BOLEH!!!

Read more...

Tempat-tempat Yang Romantik Untuk Berbulan Madu

Ni agak2 sape yg nk berbulan madu....dengan romantik...inilah tempat2 yang disyorkan. Gambar dan keterangan ada di bawah:-



Alappuzha, Kerala
Not a day passes in the tourist season when a romantic scene is not shot in Alappuzha. One of Kerala's most celebrated holiday and honeymoon destinations, Allappuzha or Alleppey is a year-round retreat. Known as the Venice of the East -- a sobriquet conferred on it by the Viceroy Lord Curzon -- it attracts holiday-makers from around the world who spend long hours of tranquil solitude on luxurious houseboats enjoying sumptuous

Barcelona, Spain

Spain is all about romance and adventure, and Barcelona is the perfect embodiment of beauty and charm. The city was one of the predominant locales for the Bollywood film Zindagi Na Milegi Dubara. There's more to Spain than Barcelona , but it's a most romantic place to get started.

San Francisco
The City by the Bay is full of love, freedom and charm. And the occasional earthquake makes it kind of like what to expect in real life to come! Seriously though, Ess Ef is full of charming sights and fun things to do. Love is always in the air.

Rome
None less than Shakespeare was inspired by it. One the world's ancient cities and the setting of many a love story, Rome is also full of mystery and myth. Gregory Peck and Audrey Hepburn's romance in Roman Holiday is hard to forget, but perhaps easier to emulate?
Paris
The City of Lights, where Woody Allen's Midnight in Paris was set, inspired everyone from Ernest Hemingway, Salvador Dali and Picasso to F Scott Fitzgerald. Surely, it can accommodate another pair of lovebirds. Why, Paris always has room for love!
Istanbul
The capital of Turkey , with awe-inspiring skyline against the gentle waterways of the Bosphorus, has inspired writers, poets and filmmakers. Orhan Pamuk wrote about sailing along the Bosphorus in Istanbul - Memories of a City. The recent blockbuster Ek Tha Tiger had Salman Khan bouncing around (not shirtless, thankfully) around the picturesque environs of Sultanahmet Mosque. Don't look too far for romance.
Egypt
Egypt is more ancient than the written word, a fascinating destination where tradition and modernity hobnob in daily life on the streets. From Cairo to Alexandria , the great sands of Egypt have witnessed the most poignant and enduring love stories. Who can forget the much-married Richard Burton and Liz Taylor as Antony and Cleopatra -- never mind the ending.
New York
Seattle may be sleepless but it's New York that can really grow on your dreams. From Frank Sinatra to the Bee Gees, from Woody Allen to John Updike, everyone has taken a bite of the Big Apple. And loved it. New York has pure love at its core.

Pilihlah mana-mana destinasi anda SELAMAT MELANCONG!!!

Read more...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Pasang Iklan Baris Dan Banner Di Setiap Posting Di dalam Blog Ini Dengan Hanya RM30 Sebulan. Hubungi admin...e-mail: aryatejajowo@gmail.com

TERKINI DALAM BLOG

POPULAR DALAM BLOG INI

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP